JADŁOSPIS 20.11-24.11.2017 r.

Poniedziałek:

Śniadanie: szynka, jajecznica ze szczypiorkiem, pieczywo mieszane (żytnie, razowe, pełnoziarniste), dodatek warzywny, masło extra 82 %, herbata słodzona miodem ze świeżą pigwą

Obiad: krupnik jęczmienny, włoski przysmak spaghetti z sosem bolońskim z warzywami i ziołami, kompot

Podwieczorek: budyń czekoladowy, chrupiąca maca, marchewka surowa do chrupania

Wtorek:                      

Śniadanie: pasta twarogowa ze świeżymi pomidorami i ziołami, kiełbasa żywiecka podsuszana Olewnik, masło extra 82 %, pieczywo mieszane (żytnie, razowe, pełnoziarniste), herbata z cytryną

Obiad: barszcz biały z jajkiem i kiełbaską, kotlecik pożarski z indyka z natką pietruszki, ziemniaki, buraczki gotowane, kompot

Podwieczorek: bułeczka drożdżowa z owocami

Środa :

Śniadanie: kiełbaska głogowska na gorąco, ketchup, marmolada, pieczywo mieszane (żytnie, razowe, pełnoziarniste), masło extra 82%, herbata owocowa

Obiad: kapuśniak z białej kapusty z kminkiem, kluski kładzione specle z białym serem i skwareczkami z bekonu, kompot

Podwieczorek: kisiel z owocami, ciasteczka owsiane

Czwartek:

Śniadanie: rogal maślany, dżem z czarnej porzeczki, masło extra 82%, kawa zbożowa na mleku

Obiad: zupa porowa, potrawka z kurczaka z warzywami, ryż paraboliczny z dodatkiem ryżu brązowego, ogórek kiszony, kompot

Podwieczorek: mix owoców, wafel tortowy, chrupki kukurydziane

Piątek:

Śniadanie: pasztet drobiowy z warzywami, schab pieczony, ogórek kiszony, bułeczka gracham, masło extra 82%, herbata żurawinowa

Obiad: barszcz ukraiński z biała fasola, kolorowy świat kopytek (słoneczne, marchwiowe, szpinakowe) ze skwareczkami z bekonu, surówka, napój miodowo-cytrynowy

Podwieczorek: serek z owocami-wyrób własny