JADŁOSPIS 16.10-20.10.2017 r.

Poniedziałek:

Śniadanie: szynka wieprzowa, ser żółty gouda, dodatek warzywny, masło extra 82%, pieczywo mieszane (żytnie, razowe, pełnoziarniste), herbata z cytryną 

Obiad: ogórkowa, naleśniki z serem opiekane jogurt naturalny typu greckiego, kompot

Podwieczorek: pasta jajeczno-warzywna, pieczywo żytnie z masłem, sok owocowy

Wtorek:                      

Śniadanie: płatki na mleku zbożowe, powidła śliwkowe, pieczywo mieszane, masło Extra 82 %

Obiad: pomidorowa z ryżem, filet kurczaka panierowany, ziemniaki, bukiet warzyw gotowanych na parze z masłem, kompot

Podwieczorek: bułeczka drożdżowa z owocami

Środa :

Śniadanie: pasta twarożkowa ze świeżymi pomidorami, kiełbasa żywiecka podsuszana Olewnik, dodatek warzywny, pieczywo mieszane, masło extra 82%, herbata żurawinowa

Obiad: zupa jarzynowa z różyczkami brokuła, sos pieczeniowy mięsno-warzywny, kluseczki śląskie, surówka, kompot

Podwieczorek: kisiel z owocami, chrupki kukurydziane, maca

Czwartek:

Śniadanie: pasztet domowy mięsny z ciecierzycą, jajko na twardo, dodatek warzywny, pieczywo mieszane, masło extra 82%, herbata z cytryną

Obiad: ziemniaczana z makaronem kolorowym Tulto-Gusto, mus jabłkowo-brzoskwiniowy z jogurtem naturalnym typu greckiego, ryż paraboliczny, napój marchewkowy z cząstkami świeżego pomarańcza

Podwieczorek: kabanosik tarczyn, bułeczka graham z masłem, dodatek warzywny, sok owocowy Kubuś

Piątek:

Śniadanie: serek almette, wędlina drobiowa, pieczywo mieszane (żytnie, razowe, pełnoziarniste), dodatek warzywny, masło extra 82%, herbata owoce lasu

Obiad: barszcz ukraiński, filet miruny duszony, ziemniaki, surówka, herbata rumiankowo-miętowa

Podwieczorek: budyń czekoladowy, banan, ciasteczka pełnoziarniste